Pod názvem Dejvická 34 je podepsaný Tomáš Černý, spolumajitel a šéfkuchař, který má jednu obrovskou přednost: díky svému temperamentu, nadšení pro vaření i respektu plynoucímu z dlouholeté praxe je magnetem pro lidi, kteří pracují v gastronomii. A dnes se takovým "šéfkuchařem" můžete stát i vy!
Ingredience (2 porce)
2 ks jarního kuřátka
10 ks perlových nebo sladkokyselých cibulek v nálevu
100 g másla
100 ml Ryzlinku
50 ml olivového oleje
½ brokolice
100 g lišek
1 ks šalotky
2 snítky tymiánu
2 snítky estragonu pokud nemáme použijeme šalvěj
2 ks bobkového listu
200 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany 30%
½ citronu
sůl, pepř
Postup
1. Kuřátka rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opepříme. Opečeme na barvu na másle s nahrubo nakrájenou šalotkou.
2. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a poté přidáme lístky estragonu, kuřecí vývar a lišky.
3. Přivedeme k mírnému varu a dusíme doměkka cca 20 minut, dokud nejde maso od kosti.
4. Přidáme smetanu, šťávu z citronu, cukr a perlové cibulky. Provaříme cca 10 minut do zhoustnutí a dochutíme solí a pepřem. Poté doplníme o spařenou brokolici. Spaříme ji proto, aby zachovala sytě zelenou barvu.
5. Podáváme s bramborovým pyré, kulatou těstovinou nebo dušenou rýží.