Blogujeme

Tex-mex quesadilla s mletým masem a čedarem

Quesadilla je tradiční mexické jídlo, které je možné připravovat v mnoha různých kombinacích. Díky hranici s Mexikem se spousta mexických chutí a ingrediencí dostala také do amerického státu Texas, díky čemuž vznikla kuchyně tex-mex.

23. 06. 2021
Recepty

Nejčastěji ji charakterizuje kombinace masa, fazolí a kukuřice, v tomto případě tyto ingredience použijeme s poctivou dávkou sýra pro přípravu božské tex-mex quesadilly.

Ingredience (4 porce)

●    4 středně velké tortilly (průměr 20 cm)
●    400 g mletého hovězího masa
●    1 menší cibule
●    2 stroužky česneku
●    150 g pasírovaných rajčat
●    1 lžička římského kmínu
●    1 lžička uzené papriky
●    1 lžička mletého koriandru
●    1 lžička mletého černého pepře
●    půl lžičky chilli
●    50 g uvařené kukuřice
●    200 g předem uvařených fazolí (můžete použít ty z plechovky)
●    nakládané jalapeños
●    240 g sýra: skvělý je čedar nebo Monterrey Jack

Na servírování
●    mexické omáčky: guacamole, salsa roja nebo salsa verde

Postup (snadné, 45 minut)

1.    Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte ji na oleji. Po několika minutách přidejte propasírovaný česnek a asi minutu ho opékejte s cibulí. Během chvilky se česnek rozvoní.
2.    Přidejte hovězí maso, sůl a pepř a postupně maso opečte ze všech stran. Za pomoci špachtle nebo vařečky ho rozmělněte.
3.    Přidejte pasírovaná rajčata a veškeré koření. Promíchejte a nechte maso propéct.
4.    Nakonec k masu přimíchejte také kukuřici a fazole. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
5.    Pánev vyčistěte ubrouskem nebo si vezměte druhou pánev. Lehce ji potřete olejem a položte na ni tortillu. Na polovinu tortilly dejte masovou směs, na ni naskládejte na plátky nakrájené jalapeños a zasypejte bohatě sýrem. Přiklopte.
6.    Nechte opéct z jedné strany, poté opatrně otočte (přes dlouhou stranu tortilly). Tortilla se hezky opeče dozlatova a sýr uvnitř se rozteče.

1

Další články

Španělsko: země býků i pestré kuchyně
Gastrotoulky

Španělsko: země býků i pestré kuchyně

30. 04. 2021

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami
Recepty

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami

30. 04. 2021

Jamón serrano: poznejte jednu z
Suroviny

Jamón serrano: poznejte jednu z "nej" šunek na světě!

03. 05. 2021

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami
Recepty

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami

04. 05. 2021